Epidemii in istorie

sword_knight_medieval_804689_lDaca tot am scris in ultima vreme despre virusi, haideti sa vorbim un pic si despre epidemii. Ma refer la acele mari epidemii, care arata ce mic  e omul.

Epidemiile apar in continuu, probabil ca la niciun moment dat nu exista macar un oras pe planeta in care sa nu aiba loc o epidemie. Epidemiile au omorat multi oameni de-a lungul istoriei. Spre exemplu civilizatiile americane au fost distruse mai ales de bolile aduse de europeni, si nu de sabia lor. Unele civilizatii, cum ar fi civilizatia Missisippi a fost distrusa complet de bolile europene, inainte ca sa fie descoperite de catre europeni. Intre Mayasi si aceasta civilizatie existau conexiuni de comert, ceea ce a dus la raspandirea bolilor mai repede decat caii spaniolilor.

Cea mai mare epidemie din europa a fost ciuma din secolul 14. Dar au existat si dupa acest moment multe epidemii, dar acestea au atacat doar un oras sau o tara. In timpul ciumei din secolul 14, au murit aproximativ 45% din locuitorii europei, ceea ce astazi ar fi echivalent cu aproximativ 300 milioane de locuitori.

Intre 1918 si 1919 a existat o epidemie mondiala de gripa ce a ucis 20 milioane de oameni, record in cifre absolute. Este adevarat ca majoritatea bolilor care au ravasit lumea pana acum, se pot trata azi sau chiar au disparut aproape de tot. Dar sa nu uitam ca oricand poate as apara o surpriza.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: