De ce virusi noi

Poate ca unii dintre voi se intreaba cum de apar atat de multi virusi in ziua de azi. O sa va explic acest lucru, dar este important sa intelegeti ca si azi apar la fel de multi virusi ca si ieri si ca alaltaieri. Acest lucru nu are legatura cu omul. Fata de om, un virus traieste mult mai putin, maxim cateva zile. Acest lucru inseamna si ca se inmulteste mai rapid. La aceasta inmultire au loc mutatii ce il transforma un pic.

snowcrash_green_laser_447068_lDar daca au loc foarte multe mutatii, se poate spune ca este vorba despre un nou virus, iar sub microscop asa si pare. Rezulta ca dintr-un virus prin mutatii, pot sa apara in sa spunem unul sau doi ani, alti noi virusi.

De ce nu apar atunci in fiecare alti 10 virusi? Ei apar, dar nu ajung la stiri. Dintre marea varietate de mutatii, majoritatea sunt mutatii ce nu ajuta virusul sa se raspandeasca, astfel incat dispar. Prin urmare noul virus trebuie sa fie si destul de puternic ca sa supravietuiasca si sa se faca observat, spre exemplu prin imbolnavirea oamenilor sau animalelor de care depinde omul. Doar din cand in cand se intampla ca sa apara o astfel de mutatie.

Lumea de astazi nu are decat efectul ca un virus se poate raspandi mai repede pentru ca totul este mai interconectat. Virusul nu mai apare intr-un sat izolat si dispare acolo odata cu moartea locuitorilor, pentru ca nu mai exista sate izolate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: