Nou Virus periculos

Zimbabwe_kariba_sunset_575_lIn Africa s-a descoperit un nou virus periculos. Acest virus este inrudit cu cel al febrei Lassa, dar totusi este diferit. Pana in prezent au existat 5 cazuri, dintre care 4 au dus la moartea pacientului. Virusul a fost numit Lujo, de la cele doua orase in care a fost gasit: Lusaka in Zambia si Johannesburg in Africa de Sud.

Lujo este un virus foarte agresiv similar cu ebola. Simptomenele sunt si ele asemanatoare: sangerari masive, coma, organe ce nu mai functioneaza. Pana acum cazurile se restrang la o femeie care a lucrat la o firma de turism si unele persoane care au tratat-o. In prezent virusul este analizat la universitatea din Columbia. Vestea buna este ca acest virus pare sa se transmita doar prin contact cu lichidele corpului, astfel incat potentialul sau de raspandire este mai mic.

Acest lucru arata insa ca nu suntem feriti de nimic, si doar pentru ca avem avioane si internet nu inseamna ca ne putem confrunta oricand cu o epidemie sau cu un virus nou, care sa ne puna probleme. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ne speriem, ci doar ca trebuie sa ne gandim si la acest caz si sa luam masuri preventive, cum ar fi sa facem copii sa inteleaga importanta igienei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: