Raceala – scapa de ea fara medicamente

child_male_sick_267518_l Desi este vara, oamenii racesc. Si asta pentru ca e greu sa te protejezi de curent sau de schimbari bruste de temperature. Multi oameni incep direct cu medicamente, sau uneori chiar cu antibiotice. Insa in cazul unei raceli aceste sunt mai putin eficiente, si cu siguranta nu este sanatos sa te umpli de chimicale pentru orice boala mica. Iata deci cateva sfaturi pentru cum sa scapi de raceala, dar intai un pic despre evolutia unei raceli: Raceala are o perioada in care devine mai acuta, apoi apogeul si perioada de refacere a corpului. Oricate medicamente se iau, fazele sunt aceleasi.

Prima faza dureaza una sau doua zile, a doua faza maxim doua zile, iar ultima aproximativ o saptamana, dar ultimele zile sunt foarte usoare.

Pentru a scapa de raceala este important ca in prima perioada sa evitam cu orice prêt situatiile care intensifica raceala (curentul, dansul in ploaie, excursii pe munte in pantaloni scurti, etc). Apoi nu strica sa bem ceai fierbinte si sa dormim. In faza de apogeul ideal este san e luam liber, sau sa renuntam la alte activitati sis a stam in pat, sau in casa, facand lucruri relaxante. Odihna si ceaiul sunt extreme de importante. Cand dormim este bine sa dormim acoperiti ca sa transpiram cat mai mult, dar din cand in cand san e shcimbam camasa de noapte cand devine prea umeda.

Daca ii acordam corpului aceasta mica pauza, ziua urmatoare o sa ne simtim bine, sau in cazul unei raceli mai grave dupa inca o zi o sa fim ca noi. O baie fierbinte nu strica, pentru ca temperature mare distruge factorii patogeni.

Anunțuri

1 Response so far »

  1. 1

    buggy said,

    la obiect ,foarte adevarat…


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: