Gripa porcina la ora actuala

everystockphoto_742852_lPana acum nu am vorbit despre gripa porcina, si asta pentru ca aceasta problema a aparut intr-un moment nepotrivit, in care toti, si mai ales romanii care au avut experienta gripei aviare, suspecteaza stirile despre gripa porcina de manipulare. Este adevarat ca sunt multi care isi doresc acum sa nu mai fie pe prima pagina, dar totusi gripa porcina este o problema, o problema care ar putea devina mare.

La ora actuala sunt in jur de 10.000 de cazuri de gripa porcina la oameni pe tot globul. Aproximativ in luna iulie va fi disponibil si un vaccin pentru gripa porcina, insa Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca statele occidentale au comandat deja milioane de doze, ceea ce a dus la o crestere a pretului si la scaderea ofertei, astfel incat statele mai sarace nici nu isi permit aceste vaccine atat de importante.

Intr-adevar momentan doar USA si Mexic sunt afectate cu adevarat, in SUA existand in jur de 5000 de cazuri si in Mexic 3500. In Europa exist amai putin de 300 de cazuri. Productia anuala de vaccinuri ar putea sa ajunga la maxim 4,9 miliarde de vaccinuri, dar fiecare persoana trebuie sa fie vaccinata de doua ori, astfel incat pana la finalul lui 2009 ar putea sa fie produse vaccinuri pentru aproximativ 1 miliard de vaccnuri pentru gripa porcina – si asta in cel mai bun caz.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: