Terapia Tsang Chu cu bambus

everystockphoto_193530_m

Lumea este plina de terapii ingenioase care au fost dezvoltate de-a lungul istoriei si care, daca nu au fost testate de stiinta, au fost testate de traditie. Chiar daca nu se compara cu eficienta medicamentelor moderne, ele au uneori efecte realtiv bune.

O astfel de terapie este Terapia Tsang Chu cu bambus. Insa nu este vorba despre consumul de bambus ci despre o terapie mai neobisnuita. Suferindu-l este intins pe un pat, din lemn de obicei, si este dezbracat. Apoi dintr-un trunchi de bambus sunt desprinse fasii cu care este practic batut pe spate bolnavul. Prin aceasta bataie se elibereaza unele substante din bambus, dar mai important este faptul ca aceasta bataie activeaza sistemul imunitar si duce la eliberarea de endorfine.

Aceasta metoda este una arhaica si este folosita in special pentru afectiuni cornice. Daca aceasta terapie chiar functioneaza destul de efficient pentru a justifica durerile pe care le presupune este discutabil, dar cert este ca este o practica interesanta, si ca poate sa fie comparata cu acupunctura, cel putin in ceea ce priveste suprinderea pe care o produce in randul europenilor. Totusi aceasta terapie nu este folosita inmod curent, decat in unele sate din China, in zona in care se pare ca aparut initial.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: