Paprika

green_chillie_spicy_240643_l

Cu totii cunoastem acest acesta legume minunata din care se face praful iute. Unii se tem de el, altii il adora. Intr-adevar unele personae au o toleranta mai buna la tot ce este iute, in timp ce alte personae sunt mai sensibile.

Consumul de praf de paprika iute in cantitati mici este benefic deoarece anima sistemul imunitar si pune organismul pe roate. Ce inseamna exact cantitati mici depinde de fiecare om. Insa atunci cand ti se inroseste fata si iti este greu sa respiri, poti sa fii sigur ca ai trecut de mult de limita benefica.

Consumul de ardei deosebit de iute, poate sa provoace sangerari stomacale sau in intreiorul intestinerlor. Aceste sangerari se pot dezvolta si pot sa devina probleme grave. Mai ales persoanele cu ulcer trebuie sa aiba grija mare.

Pentru ameliorarea durerii pe care o resimtim cand mancam cea iute, putem sa bem lapte. Aceasta este cea ai eficienta metoda, deoarece neutralizeaza substantele chimice care produc durerea. Restul metodelor, cum ar fi mancatul painii sau bautul de apa nu fac decat sa indeparteze, cate putin, cate putin substanta chimica ce provoaca durerea. In concluzie ca orice lucru in viata, mancatul de condimente iuti trebuie facut cu masura, deoarece orice exces poate sa produca pagube.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: