Cand iti curge sange din nas

Cand iti curge sange din nas

Hemoragia nazala este un lucru obisnuit al vietii omenesti. Exista fel de fel de motive care pot sa provoace o hemoragie nazala, dar efectul de baza este mereu acelasi: o capilara din nas se sparge, deoarece aceste mici vene sunt subtiri si dese in nas, astfel incat apare hemoragia.

sudden-bloodynose-blood-650396-l

Ce sa faci cand iti curge sange din nas?

Exista o multime de leacuri babesti care functioneaza, si este dificil de spus care este cel mai potrivit. Insa medicii recomanda in general acelasi lucru, mai exact, san u se opreasca hemoragia in mod “artificial”. Adica sa nu ne punem pe spate si sa ridicam mana, pentru ca nu este ideal, ca sangele sa curga in directia opusa.

Cel mai bine este sa gaesti un loc in care nu murdaresti nimic si sa lasi sa curgele sangele. Cu putina rabdare se va opri hemoragia de la sine, si totul este ok. O hemoragie nu este amenintatoare cu adevarat.

Daca totusi nu exista posibilitatea ca hemoragia sa se opreasca de la sine, sau daca ea pur si simplu  nu se opreste de la sine, se poate aplica tehnica cu intinsul pe spate, dar mai buna este urmatoarea metoda:

Se ia o bucatica de hartie si se baga sub limba dupa care se apasa pe ea. Astfel se reduce debitul de sange spre nas, deorece vena ce alimenteaza nasul trece pe sub limba.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d blogeri au apreciat asta: