Interviu cu Asociatia Ihtis

Poate ca unii dintre voi au auzit de Asociatia Ihtis. Daca nu, atunci era cazul sa auziti de ea, si aveti acum sansa sa cititi un interviu cu presedintele asociatiei. Nu uitati ca puteti redirectiona 2% din impozit spre o organizatie nonprofit!

ihtis

1. Prezinta pe scurt blogul tau!

Asociatia IHTIS a fost beneficiar in cadrul unui proiect initiat de Fundatia Soros si Centrul pentru Jurnalism Independent – “Curs New Media – Blogul ca mijloc de Advocacy”, acest proiect generand realizarea sitului ce poate fi accesat la adresa http://asociatia-ihtis.ro .

Vizitand blogul oamenii vor sti cine suntem, care este menirea noastra, care este telul nostru, ce am facut pana acum pentru a-l atinge si de ca mai avem nevoie pentru a-l definitiva.

Pe bolg se gasesc informatii atat despre profilul asociatiei, proiectele demarate in cadrul ei, cat si despre oamenii care le gandesc, coordoneaza si realizeaza – adica, tineri cu dizabilitati fizice severe. Un spatiu considerabil in cadrul paginii web pe care o avem este acordat pentru a prezenta:

proiectul nostru, unic in Romania, construirea primului Centru de Viata Independenta – in care tinerii cu dizsbilitati fizice severe sa invete a se descurca singuri in viata de zi cu zi,

campania “350 de mii de euro = solidaritatea a 350000 oameni” – campanie demarata pentru a sustine realizarea centrului,

alte proiecte, actiuni, evenimente la care participa membrii asociatiei noastre.

Dincolo de activitatea desfasurata si proiectele intreprinse, oamenii au ocazia sa ne cunoasca ca indivizi ai societatii cu ganduri, simtiri si actiuni care ne au drept autori.

2. Cand ai inceput sa scrii pe blog, si cum a evoluat?

Articole pe blog au inceput sa apara din perioada in care se desfasura cursul de care vorbeam anterior. La inceput au aparut articole legate de ortodoxie si credinta si articole ce vizau problematica handicapului. La finalul cursului s-a facut o triere si au ramas pe blog doar articolele ce se refera la problematica handicapului. Astfel se acorda lamuriri cu privire la o serie de termeni din domeniu, sunt prezentate o serie de experiente pe care le-au trait membrii asociatiei.

Debutul campaniei a insemnat inceputul scrierii a numeroase articole legate de modul in care se desfasoara activitatea – evenimente intreprinse, rezultate, realizari, nemultumiri, dificultati intampinate – toate sunt contabilizate aici. Am putea spune ca blogul este mediul care permite contactul dintre asociatie, membrii, colaboratori, sau simpli cititori.

Pe blog, membrii asociatiei au ocazia sa vorbeasca despre ei si sa-si exprime punctul de vedere fata de anumite lucruri, intamplari, evenimente.

Blogul poate fi considerat un purtator de cuvant al asociatiei si al membrilor ei.

3. Care au fost cele mai pozitive reactii pe care le-ai primit?

Comentariile, incurajarile si implicarea efectiva a celor care au avut ocazia sa ne cunoasca prin intermediul blogului sunt reactii ozitive care pot fi considerate un imbold pentru a merge mai departe. Cand spun implicare efectiva ma refer la faptul ca multi posesori de bloguri au postat pe blogul personal viralul “Can you help? Yes, you can”, sau bannerul care sustine campania initiata de noi si intitulata “350 de mii de euro = solidaritatea a 350000 oameni”. Mesajul Can you help? Yes, you can” a declansat tot ceea ce se intampla acum in cadrul campaniei : au fost atrase catre asociatie importante donatii, au aparut colaboratori noi si idei noi. Ar fi de mentionat aici licitatia de carte care il are drept initiator pe dl. Valentin Duran, diversele concursuri online initiate de dna Adriana Herascu, precum si cele patru clipuri de promovare a campaniei noastre postate deja pe youtube si realizate tot in urma colaborarii cu dl Valentin Duran si Trupa HI-Q.

4. Ce planuri de viitor ai pentru blogul tau?

Ne dorim realizarea unei noi teme pentru Blogul Asociatiei IHTIS, cautand in acest sens un specialist dispus a ne ajuta pro-bono.

MIHAELA MIHAESCU

Presedinte Asociatia IHTIS

Reclame

1 Response so far »

  1. 1

    […] | No Comments Am primit cu ceva timp in urma, o solicitare din partea administratorului blogului SANATATEA MEA cu rugamintea de a-i raspunde la 4 intrebari – un mic interviu, care sa ilustreze o descriere a […]


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: