Mierea de albine si sanatatea

 

Daca v-am prezentat care sunt efectele consumului de zahar asupra organismului, m-am gandit sa va prezint si catevamiere aspecte interesante ce tin de consumul de miere de albine. Se pare ca exista 4 clase de zaharuri simple care sunt considerate de majoritatea nutritionistilor a fi mai sanatoase: sucroza, fructoza, mierea de albine si maltul. Dar, chiar daca mierea este un indulcitor natural, aceasta este considerata a fi zahar rafinat deoarece 96% din materialul uscat este compus din zaharuri simple: fructoza, glucoza si sucroza. Mierea de albine are cel mai ridicat continut caloric(aprox. 65 calorii/lingura) comparativ cu zaharul(aprox. 48 calorii/lingura). Numarul mare de calorii duce la secretia de acizi grasi, precum si la cresterea greutatii. Totdata, consumul de miere de albine a fost asociat si cu efectele negative asupra sanatatii dintilor.

Un alt aspect interesant este dat de faptul ca in mierea comercializata s-au gasit urme de pesticide, care au fost folosite de fermieri pentru intretinerea culturilor. Se pare ca nutrientii sau enzimele pe care le-ar contine mierea naturala sunt distruse in urma procesului de pregatire a mierii pentru comercializare, deoarece mierea este incalzita si tratata cu unele substante pentru a deveni mai limpede.

Daca vrei sa consumi miere, asigurata ca este bruta, neincalzita(apeleaza la mierea de la fermieri, in detrimentul celei pe care o gasesti pe rafturile supermarketurilor). Totodata, este indicat sa o folosesti cand faci diverse cure, nu neaparat sa o folosesti zilnic deoarece nu este cu mult mai sanatoasa ca zaharul simplu sau cel brun.

About these ads

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: