Mierea de albine si sanatatea

 

Daca v-am prezentat care sunt efectele consumului de zahar asupra organismului, m-am gandit sa va prezint si catevamiere aspecte interesante ce tin de consumul de miere de albine. Se pare ca exista 4 clase de zaharuri simple care sunt considerate de majoritatea nutritionistilor a fi mai sanatoase: sucroza, fructoza, mierea de albine si maltul. Dar, chiar daca mierea este un indulcitor natural, aceasta este considerata a fi zahar rafinat deoarece 96% din materialul uscat este compus din zaharuri simple: fructoza, glucoza si sucroza. Mierea de albine are cel mai ridicat continut caloric(aprox. 65 calorii/lingura) comparativ cu zaharul(aprox. 48 calorii/lingura). Numarul mare de calorii duce la secretia de acizi grasi, precum si la cresterea greutatii. Totdata, consumul de miere de albine a fost asociat si cu efectele negative asupra sanatatii dintilor.

Un alt aspect interesant este dat de faptul ca in mierea comercializata s-au gasit urme de pesticide, care au fost folosite de fermieri pentru intretinerea culturilor. Se pare ca nutrientii sau enzimele pe care le-ar contine mierea naturala sunt distruse in urma procesului de pregatire a mierii pentru comercializare, deoarece mierea este incalzita si tratata cu unele substante pentru a deveni mai limpede.

Daca vrei sa consumi miere, asigurata ca este bruta, neincalzita(apeleaza la mierea de la fermieri, in detrimentul celei pe care o gasesti pe rafturile supermarketurilor). Totodata, este indicat sa o folosesti cand faci diverse cure, nu neaparat sa o folosesti zilnic deoarece nu este cu mult mai sanatoasa ca zaharul simplu sau cel brun.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: