Vase de sange facute in laborator

hospital_health_xray_238269_lAcum cativa ani au inceput unele experimente total neobisnuite:

Problema a este ca persoanele cu probleme la ficat au la un moment dat nevoie de vase de sange cu care sa fie conectati la aparatul de dializa. Insa daca acest lucru se face prea des cu vase sintetice facute din gortex, apar inflamtii si infectii. Un grup de cercetatori s-a gandit sa „creasca” vase de sange din tesutul pacientului. Acest lucru a fost facut pentru 10 persoane, si acum dupa cativa ani, este gata o analiza a rezultatelor la 8 dintre ei.

Si rezultatele sunt bune, metoda pare sa functioneze, astfel incat exista speranta pentru aceste cazuri. Metoda consta in preluarea unei bucatele de piele. Acestea sunt tinute in laborator si sunt hranite pentru ca sa produca proteine, ca de exemplu elastina sau colagen. Din acestea cercetatorii au facut tesuturi cu o lungime de aproximativ 20 cm.Acest lucru a durat cam jumatate de an.

Apoi acestea au fost implantate in mainile pacientilor. In 5 din 10 cazuri experimentul a avut succes, iar aceste noi vase de sange au functionat pana la aproape doi ani. Cercetatorii vor sa dezvolte acum tehnologia si sa o aplice si la alte tipuri de boli, cum ar fi cele de inima sau altele.

Anunțuri

1 Response so far »

  1. 1

    itwillend said,

    ingineria genetica se ridica de la an la an. macar unii oameni fac cate ceva bine pentru omenire :/ doar ca, din cauza costurilor, aceste tehnologii nu sunt accesibile tuturor


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: