Vaccin pentru malaria?

everystockphoto-1052660-lMalaria este o boala teribila, mai ales daca locuiesti in Africa. Aici mor anual cam un milion de oameni din cauza acestei boli, care este transmisa de tantari. S-au facut multe incercari pentru gasirea unui vacin impotriva malariei, dar nu s-a reusit. Acum insa s-a gasit o noua solutie, iar acest vaccin pentru malaria va intra in curand in teste pe oameni.

Vaccinul este nou si unic pentru ca foloseste intregul parazit, si nu doar parti din el. Cercetatorii au crescut milioane de tantari intr-un mediu steril, si apoi le-au dat sange infestat ca hrana. Apoi ei au fost iradiati si parazitul a fost extras, fiind prelucrat in vaccin. Ideea a existat si pana acum, dar nu a fost posibila crearea unor cantitati suficiente de vaccin. Pana acum s-a incercat expunerea oamenilor direct la tantarii iradiati, ceea ce a si functionat.

Acum insa cu noile tehnologii aplicate, acest vaccin ar putea sa fie produs in masa, si sa combata eficient malaria. Se va pune totusi problema pretului, deoarece o mare parte din populatia din Africa nu are bani nici de aspirina. Pana acum armata americana s-a aratat cea mai interesata de acest nou vaccin impotriva malariei, dar si oragnizatia mondiala a sanatatii este nerabdatoare sa afle rezultatele.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: