Identitate si electronica – un pericol?

keynote_apple_iphone_865633_lCriticii culturii consumeriste spun ca aceasta a intrat intr-o noua faza de scurta vreme. Este vorba despre faptul ca nu maiconsumam pur si simplu produse sau lucruri, ci ca ne si identificam cu ele. Si asta deoarece folosim aceste lucruri in mare masura pentru a ne autoidentifica si pentru a comunica cu ceilalti. Insa identitatea si sinele se construiesc prin comunicarea cu ceilalti.
In special la copii apare uneori problema ca relatia cu calculatorul sau cu noile telefoane ce nu mai sunt doar telefonae si status simboluri ci mult mai mult, poate sa devieze si sa duca chair si la unele patologii sau la situatii preclinice cu care se confrunta psihologii in practica de zi cu zi. Din pacate nu se pot face comparatii directe care sa ateste aceasta legatura, insa sociologi si psihologi adera la aceasta viziune.

Solutia ar fi ca aceste aparate sa se foloseasca cu masura, mai ales in cazul copiilor. Complexitatea nu este intotdeauna benefica pentru un copil, chiar daca un anumit grad de complexitate stimuleaza dezvoltarea gandirii. Important este de asemenea ca sa existe si contact direct cu alti copii si adulti, si asta cat mai mult. De dorit este ca sa existe mai mult contact direct cu alti oameni, decat prin tehnica.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: