Clima si sanatatea

tree_trees_field_250226_lOrganizatia Oxfam a facut un studiu, iar concluzia este ca pana in anul 2015 numarul persoanelor afectate in mod direct de clima va fi de 350 milioane de persoane pe an. E mult, e putin? E cu 54%  mai mult decat acum. Datorita schimbarilor climatice se inmultesc inundatiile sau devin mai acute, ca si uraganele sau alte furtuni puternice. In acelasi timp alte zone se usuca, ceea ce aduce cu sine raspandirea unor boli si lipsa de apa necesara pentru alimentatie dar si pentru igiena.

Clima are un efect asupra sanatatii, lucur pe care il stiu mai ales oameni in varsta cu boli ca reumatismul. Dar clima are o influenta si asupra celorlalti, chiar daca nu ne dam seama atat de usor. Este greu de spus daca noi in Romania vom fi afectati de aceste schimbari, dar probabil ca vom fi. Mai ales in ceea ce priveste inundatiile si toate probleme sociale care rezulta din acestea. Dar va fi interesant de urmarit cum se vor raspandi bolile pe viitor, deoarece nimic nu mai e izolat in lumea de astazi, si Romania incepe sa devina tot mai conectata la restul lumii.

Din acest motiv este important sa facem ce putem pentru a reduce poluarea si consumul iratioanl de energie. Pentru ca ceea ce facem in Romania afecteaza mai ales Romania.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: