Yoga si sanatatea

yoga sanatatea

Cu totii am auzit de yoga. Unii chiar practica yoga, in timp ce altora le este frica de aceasta practica. De la bun inceput trebuie spus ca yoga este o serie de practici, care pot fi facute inscop religios dar si pur medical. In Romania prejudecatiile fata de yoga sunt puternice, in timp ce in restul lumii se foloseste de mult timp in spitale si centre de recuperare, dar si acasa. In Germania spre exemplu cursurile de yoga sunt platite de catre asigurarea medicala.

Multe studii facute in jumatate de deceniu au aratat ca yoga este bun pentru tratarea unor probleme fizice, dar si unor probleme psihice. Astfel yoga se foloseste pentru dureri de spate, pentru probleme de circulatie sau tulburari ale somnului, dar si la depresii sau diverse forme de anxietate. Yoga nu este in sine o terapie minune, dar este un complement pentru alte forme de terapie, deoarece le amplifica efectul. Prin exercitiile fizice si de respiratie se dezvolta flexibilitatea corpului, tonusul muscular si simtul echilibrului.

Yoga trebuie invatat treptat si cel mai bine este sa faceti un curs, nu sa invatati din carti. Nu trebuie sa va fie frica de yoga, pentru ca nu vi se poate intampla nimic rau. Incercati pur si simplu unele exercitii simple ca sa vedeti ce efect are.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: