Relaxare totala

floatation tank samadhi

Printre cele mai minunate momentele ale vietii sunt acele momente de relaxare totala. Ele sunt chiar necesare, pentru ca fara ele am claca pur si simplu. Exista diferite metode foarte eficiente de relaxare: meditatia, masajul o portie ras, etc. Insa o relaxare fizica este greu de realizat intr-un timp scurt. Cea mai buna metoda la indemana oricui este probabil o baie fierbinte. Exista insa ceva deosebit ce relaxeaza trupul cu adevarat.

Acest ceva se numeste floatation tank, sau dupa cum ii spun unii samadhi tank. Ideea unui floatation tank este simpla: creierul isi consuma marea parte a energiei pe procesarea stimulilor din mediu, iar muschii se ocupa cu „navigarea” acestui mediu. Sa scapi de acest mediu care te incarca este aproape imposibil. Dar cu un Floatation Tank o poti face.

Un floatation tank functioneaza anuland simturile. Vazul este anulat prin intuneric, sunetul prin izolare fonica, mirosul prin anulare olfactiva, simtul tactil este eliminat in felul urmator: corpul pluteste in apa de 30-40 cm adancime. Aceasta este insa atat de salina, incat corpul pluteste fara nici un fel de incordare musculara, parca ar fi purtat de o forta magica. Apa si aerul din floatation tank au temperatura egala si similara cu cea a corpului. Astfel se pluteste, dar nu se simte in ce sau cum se pluteste. Concluzia este ca cel care se afla in floatation parca pluteste in neant si se relaxeaza in scurt timp de tot. Experienta este inedita si minunata.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: