Cura de slabire – de ce nu functioneaza

cura slabire

Dieta alimentara a devenit ceva cotidian. Multi oameni au incercat sa se imbogateasca cu idei de diete, care mai de care mai indraznete si mai laudate. Intre-timp s-au acumulat sute de diete. Insa probabil ca majoritatea acestora nu sunt eficiente si exista un motiv pentru asta. In general o dieta care promite o slabire rapida nu poate sa functioneze pentru ca pur si simplu omul nu este conceput pentru asta.

Astazi ne dorim sa vina totul rapid, dar in ceea ce priveste slabitul acesta nu se poate produce rapid cu efecte pe termen lung. De cele mai multe ori dupa o dieta de o luna sau doua persoanele se ingrasa la loc, si de obicei devin mai grele decat erau inainte de cura de slabire. Asta deoarece corpul uman s-a adaptat la conditiile de acum peste 30.000 ani, cand hrana era o chestiune capricioasa. Nu tinea doar de talentul celui care o cauta ci si de sezon sau alti factori similari.

Din aceasta cauza corpul uman s-a dezvoltat astfel incat sa retina grasime care sa il salveze cand nu are de mancare. In timpul unei diete, noi reducem brusc hrana si corpul nostru intra in starea de urgenta. Consuma energia inmagazinata si noi ne bucuram. Dar el este mai pregatit decat noi: o data cu arderea de grasime vine si o dorinta puternica de mai multa mancare si se mareste proportia de grasime care se inmagazineaza.

Prin urmare dupa dieta suntem mai vulnerabili fata de o alimentatie in exces iar coprul nostru retine si mai multa grasime. Asa ne ingrasam rapid dupa o dieta. Nici o dieta pe termen scurt nu poate sa schimbe acest lucru, oricat de bine ar suna. Singurul lucru pe care putem sa-l este sa abordam o schimabre de alimentatie pe termen lung si un program cu mai multa miscare. Mai nou acest lucru se poate realiza cu ajutorul unui psiholog care ne indruma pentru a ne schimba obisnuintele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: