terapie pentru Diabet

diabet tratament psihoterapie
Desi diabetul este o boala pe care toti o asociem cu trupul, psihoterapia are efecte pozitive la pacientii cu diabet. Problema o constituie gandurile celor care au diabet, deoarece de multe ori acestea le creeaza stres si le agraveaza situatia. Terapia acceptarii ajuta pacientii de diabet sa inteleaga gandurile lor si temerile lor.

De multe ori cei cu diabet se simt stresati cand vad dulciuri sau ceva dulce, iar acceptarea acestor ganduri ca fiind normale creste mcu mult starea de bine a pacientilor. In plus ii ajuta sa duca o viata potrivita cu boala si astfel sa isi prelungeasca viata, dar sa o faca si mai placuta. Un workhop de o zi are in general o eficienta de 30%, dar o terapie veritabila are probabil o eficienta cel putin dubla.

In general persoanele cu boli cronice pot sa beneficieze de pe urma psihoterapiei. Intelegerea bolii tine de informatii, dar acceptarea ei si viata cotidiana cu o boala cronica tine de psihologie. De multe ori revolta, pesimismul si negativismul agraveaza boala si fac viata foarte neplacuta, mai ales atunci cand boala are un risc de viata. Pacientii se simt des nedreptatiti de soarta si isi fac fel si fel de procese de constiinta. Aceasta dispozitie ingreuneaza si viata in familie si impiedica persoanele dragi sa ajute pacientii cu boli cronice.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: