Produsele light – o cacealma

produse light fitness

Mai multe asociatii de protectie a consumatorului din Germania au emis un avertisment foarte serios: produsele vandute ca fiind light, wellness, fitness, health samd. nu sunt deloc mai sanatoase decat cele normale. In fapt sunt de multe ori si mai nocive. Marci de renume au fost acuzate de faptul ca induc in eroare consumatorii pentru a obtine profituri mai mari: produsele light au preturi mai mari, desi fabricarea lor este mai ieftina si consumul lor este mai nesanatos.

Kellog’s a fost data ca exemplu graitor: cerealele fitness sunt vandute pe baza faptului ca ele contin doar 1.5% grasime. Insa aceleasi cereale care sunt in categoria normal, deci nu light, sunt mai ieftine, si contin de doua ori mai putina grasime. Si alti producatori folosesc trucuri asemanatoare pentru a obtine profit mai mare.

Majoritatea produselor light, natural fitness samd. sunt nesanatoase. Chiar daca ele contin mai putina grasime sau zaharine decat cele simple, contin dublul celorlalte subsante nocive: ceva cu 30% mai putina grasime contine de multe dublul de zahar, sau ceva ce contine 30% mai putin zahar contine dublul de grasime. Faceti testul si verificati in supermarket valorile. Eu am facut asta si nu mi-a venit sa cred.
Un alt exemplu sunt sucurile „naturale” pe langa faptul ca aceste sucuri nu sunt deloc naturale si se fac din concentrat, ele contin de doua ori mai mult zahar decat cola sau fanta. Asta inseamna, ca daca doua pahare de cola sunt portia de zahar pe o zi, un pahar de „suc natural nectar etc. de portocale” ne aduce deja la limita normalului.

Concluzia: nu aveti incredere in minciunile industriei alimentare, nici in marci de renume si evitati produsele „light, fitness, natural samd”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: