Mecanismul exact al stresului

stres mecanism
Stresul ucide in felul urmator: duce la atacuri de cord, favorizeaza diabetul si unele tipuri de cancer. In plus amplifica osteoporza, artrita si alergiile. Si chiar daca nu se intampla asa, stresul epuizeaza si scurteaza viata considerabil, sustine Janice Kiecolt-Glaser, una dintre cele mai apreciate cercetatoare din domeniul stresului. Desi stresul actioneaza in variate moduri, se pare ca stresul are mereu un mecanism comun si nociv.

Stresul aduce corpul in permanenta intr-o stare alerta gata de lupta. Astfel corpul reactioneaza agresiv inclusiv atunci cand nu este cazul. Orice mica bacterie este atacata si macelarita, chiar daca de fapt ea nu este periculoasa. Astfel sistemul imunitar oboseste iar cand trebuie sa lupte cu ceva ce este intr-adevar amenintator nu mai are aceeasi putere. Cercetarile din Statele Unite au gasit o legatura intre alergii si stres. Alergiile sunt practic un raspuns exacerbat al sistemului nostru imunitar- iar aceasta deviatie este puternic favorizata de stresul social.

Intr-o serie de experimente diferiti participanti au fost pusi in situatii stresante iar apoi s-a masurat reactia alergica a pielii. Surprinzator, cei care au fost pusi in situatia stresanta, au avut reactii de doua ori mai puternice. In plus, si peste cateva zile au avut reactii mult mai puternice decat cei care nu au fost pusi in situatii stresante. Rezultate similare s-au gasit si pentru vindecarea iritatiilor de piele- cu cat stresul este mai mare cu atat se vindeca mai lent iritatiile.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: