Gimnastica oculara

gimnastica ocularaMajoritatea dintre voi stau mai mult de doua ore la calculator. De fapt sunt sigur ca nu sunt putini nici cei care stau peste sase ore in fata monitorului. Ei bine, acest lucru nu este bun pentru ochi – dar stiu, nu avem ce face. Ba sa stiti ca putem sa facem unele lucruri pentru a micsora foarte mult impactul monitorului asupra sanatatii. Am mai dat sfaturi pentru ochi, dar iata altele:

Gimnastica oculara

Una dintre problemele cu monitorul, este ca ochii nostri nu au prea mult loc in care sa se miste. Monitorul ofera o mica arie pentru miscarile oculare, ceea ce in timp poate sa duca la nistagmus fals, adica probleme temporare de miscare a ochiului. Faceti urmatoarele doua exercitii o singura data si va garantez ca va veti simti mai bine si veti vedea mai bine. Mai ales cei care poarta ochelari o sa fie in extaza facand aceste exercitii.

Gimnastica oculara scurta

Jos cu ochelarii. Apoi miscati ochii din stanga in dreapta de zece ori. Priviti cat puteti de tare spre dreapta si apoi cat puteti de tare spre stanga. Faceti acest lucru de zece ori, si apoi iarasi la fel de tare pe verticala, cat puteti de departe in sus, apoi in jos, apoi in sus, etc. Urmeaza acealsi lucru pe cele doua diagonale. Imediat dupa aceea treceti la rotiri: rotiti ochii in sensul acelor de ceasornic si apoi in sensul invers, dar tot la fel : pe cat puteti tineti ochii la periferie.

Gimnastica oculara si mai scurta

Daca aveti ochelari, jos cu ei. Apoi frecati palmele bine si le puneti pe ochii inchisi, astfel incat sa nu atingeti ochiul. E foarte important sa nu atingeti ochii. Stati asa, „in intuneric”, unul sau doua minute, dar sub nici o forma mai putin de un minut. Apoi luati mainile de la ochi si simtitiva bine.

2 răspunsuri so far »

  1. 1

    simona said,

    buna
    sunt simona si de mica ma confrunt cu problema cu ochii.port ochelari de 3 ani si jumatate si am ajuns la -2,50 la ambii ochi. iau din jumatate in jumatate de an pastile pentru ochi, dar fara nici un efect.
    o sa incerc si gimnastica oculara si poate o sa scap de ei candva.

    si am si o intrebare: 😀
    gimnastica oculara trebuie facuta zilnic? :-??
    am facut toate exercitiile de pe acest sait in timp ce il citeam si deva imi simt ochii putin mai relaxati.
    mersi si sper sa si mearga.:D

    • 2

      simomiro said,

      exercitiile pot fi facute oricat de des, chiar si de cateva ori pe zi. Eu le fac de obicei o data sau de doua ori pe zi, in functie de cat timp petrec in fata calculatorului, dar in unele zile in care nu stau la calculator nu simt nevoia sa le fac. Oricum exercitiile nu dauneaza si sunt scurte


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un comentariu