Cine traieste mai mult?

imbatranire personalitateImortalitatea inca este cam departe, dar stiinta ne-a extins cu mult viata. Daca acum doua sute de ani la debutul medicinei stiintifice omul traia cam 40 ani, acum nu ne mira cand cineva nu trece de 65 ani. Totusi nu este inca elucidata cauza mortii naturale. Exista diverse teorii care reivalizeaza pentru explicatia mecanismului finalului vietii, dar suntem departe de o teorie general acceptata.

Karen Hooker a facut o serie de studii in care a descoperit ca nu conteaza doar cat sport faci si cum te alimentezi, dar si felul de a fi, cand vine vorba imbatranire. In general s-au gasit corelatii intre cat de des se practica sportul, sau cat se bea, sau cum se mananca si varsta la care se moare, dar in final toti acesti factori se pot reduce la unul singur: tipul de personalitate. Studiile lui Karen Hooker au aratat clar ca oamenii extravertiti si constiinciosi traiesc mai mult. Cei cu trasaturi neurotice traiesc mai putin si tind sa dezvolte boli de inima.

In acelasi timp faptul de a ingriji un partener la batranete lungeste viata. Mai ales cei care au grija de partenerul lor de viata si considera acest lucru ca ceva ce le da sens in viata traiesc mai mult. De obicei batranetea este perioada in care indivizii sunt cei mai implicati in viata lor si din acest motiv este important sa aiba o activitate care sa le dea sens.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: