Durerile sunt bune!

Durerea este un lucru cat se poate de pozitiv. Desi la prima vedere suna usor bizar, in realitate durerea este felul in care corpul nostru incearca sa ne spuna ca ceva nu este in regula. Fara durere nu am putea trai. De fapt chiar exista o disfunctie genetica, la care persoanele nu simt durere. Mai precis ele simt durerea, dar sunt indiferenti la ea.

durere boala

Asimbolia la durere, cum este numita conditia aceasta, poate sa apara si in urma unor lovituri la cap sau accidente vasculare. Persoanele care sufera de asimbolie, nu au o viata atat de minunata pe cat s-ar crede. Pentru ele este dificil sa faca orice, pentru ca nu au cum sa stie, daca ceea ce fac este rau pentru ei. Inevitabil ei ajung sa se raneasca si daca nu sunt supravegheati sunt chiar in pericolul de a se accidenta mortal.

Spre exemplu, simplul fapt de a bea cafea este dificil pentru cei cu asimbolie: ei nu simt durerea daca este prea ferbinte cafeaua. Astfel se ard. Dar si mai grav este faptul ca ei nu simt durerea viscerala, spre exemplu durerea de stomac. Ei nu stiu cand sunt bolnavi sau cand au o problema. Din pacate mortalitatea este destul de ridicata la aceste persoane, pentru ca diferite boli nu sunt diagnosticate in timp util.

Prin urmare, concluzia este ca atunci cand simtim durere, ar trebui sa ne bucuram ca macar stim ca avem o problema. Acesta este primul pa sin rezolvarea ei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: